Arkut ja Uurnat

Kauttamme laadukkaat ja ympäristöystävälliset arkut sekä uurnan. Tuotteemme tulevat SHT-tukulta ja kaikki ovat kotimaista laatua sekä PEFC-sertifikoituja. 

SUOMALAISTA LAATUA JA OSAAMISTA Kotimaisuus on meille tärkeä arvo ja se näkyy materiaaleissa ja valmistuksessa. Suomalaisesta puusta valmistetut tuotteet tukevat kestävää kehitystä ja tarkasti valitut materiaalit takaavat parhaan lopputuloksen. Arkuissamme yhdistyvät laadukkaat materiaalit, kaunis muotoilu, vuosikymmenten kokemus ja erityistaidot sekä suomalainen käsityö.

SHT-TUKKU OY SHT on toiminut jo yli kuuden vuosikymmenen ajan. Olemme onnistuneet siirtämään perinteisiä taitoja ja kokemusta yli vuosikymmenten, sukupolvilta toisille. Tänään olemme Suomen merkittävin arkunvalmistaja ja työllistämme yhteensä yli 130 henkilöä, joista suurin osa on puuseppiä tai verhoilijoita – kädentaitajia parhaimmillaan. 
 YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN TUOTANTO Ennen aikaan arkut tehtiin kotona tai pienissä puusepänverstaissa. Nykyisinkin suuri osa valmistuksesta on käsityötä. Kun lähimetsien honka tulee tehtaallemme, mitään ei heitetä hukkaan: arkunteosta ylijäävät palat hyödynnetään pienempiin tuotteisiin, esimerkiksi ekologisiin kukkasidontakahvoihin. Työstön eri vaiheissa syntynyt puru ja pienkappaleet poltetaan energiaksi, jolla lämmitetään SHT:n rakennukset ja vielä läheistä kouluakin. 
 VASTUULLISESTI LUONNOSTA LUONTOON Arkku palautuu aina luonnon kiertoon. Siksi on tärkeää, että käytettävät materiaalit ovat luontoystävällisiä ja maatuvia. Valmistuksessamme käytämme vain kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta, suomalaista honkaa sekä sertifioitua tammea, koivua ja tervaleppää. Pintakäsittelyaineet ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Työtapojen ja materiaalien kehitystyö on jatkunut jo vuosikymmeniä ja jatkuu yhä. Kaikki verhoilukankaamme ovat luonnonkuitua – puuvillaa ja pellavaa – tai luonnon muuntokuituja. Meillä on jopa oma kutomo, jossa tehdään arkuissa käytettävät koristenauhat ja tupsut, itse kehrätystä langasta. Tiedämme ja tunnemme sekä tuotteidemme alkuperän että tekijät. 
 VALMISTUSTA JA TUKKUKAUPPA SHT:n toiminta jakautuu kahteen osaan: omaan puusepänteollisuuteen sekä erikoistuotteiden maahantuontiin. Tuotteitamme myyvät mm. hautaustoimistot, kukkakaupat, sisustus- ja lahjatavaraliikkeet sekä erikoisliikkeet.

www.sht-tukku.fi

(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään. @Heikki Nylander